A jövőre százéves brit MG egykor Európa egyik legmenőbb, legütőképesebb sportautógyártója volt. Hogy teljeskörűen feltámasztja-e ezt a hagyományt a márka jelenlegi tulajdonosa, a kínai Nanjing Automobile, még nem tudjuk, egy sportos autót azonban egészen biztosan bemutatnak, méghozzá napokon belül.

Visszatér gyökereihez az egykori sportautógyártó 1

Az alapot az MG4 elektromos ferdehátú adja, amit dupla villanymotorral szerelnek fel, így lesz belőle MG4 XPower. Az X az összkerékhajtásra utal, a Power pedig arra, hogy a két villanymotor együtt 320 kW (435 LE) teljesítményt és 600 Nm-t ad le. Az autó így 3,8 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, és ami még inkább elismerésre méltó, 100-ról 33,9 méteren áll meg, köszönhetően a 345 mm-es, belső hűtésű féktárcsáknak és a 18 colos keréktárcsákra gyárilag szerelt Bridgestone Turanza abroncsoknak. A féknyergek narancssárga színe nem játszik szerepet ebben, viszont jól néz ki.

Visszatér gyökereihez az egykori sportautógyártó 23

Az autó értelemszerűen British Racing Green színben is megvásárolható lesz; egyelőre sem az áráról nincsenek információk, sem arról, hogy a márka egyéb piacain, így Magyarországon, kapható lesz-e a hot hatch.

Bár az XPower ütős, mégsem ez lesz a legbrutálisabb MG a világpremierjének otthont adó Goodwoodi Sebességfesztiválon: szintén itt mutatkozik be ugyanis az MG EX4 Concept, az egykori Metro 6R4 rali-versenyautó (egy 416 lóerős középmotorral és összkerékhajtással szerelt, 3,66 méter hosszú, egytonnás B csoportos tűzgolyó) szellemi utódja. Hogy ez azt jelenti-e, hogy az MG sportambíciókat dédelget, egyelőre nem tudni.

Visszatér gyökereihez az egykori sportautógyártó 24

MG EX4 Concept