A megújult Kia Picanto minden esetben nyolccolos központi érintőképernyővel és 4,2 colos digitális műszeregységgel érkezik a vevőkhöz. Okostelefon-integráció, két készülék egyidejű csatlakoztatását lehetővé tevő Bluetooth-kapcsolat, valós idejű információs szolgáltatások, hangvezérlés, felhőalapú navigáció, vezeték nélküli szoftverfrissítés… Ezeket a funkciókat még egy családi kompaktnál is említésre méltónak tartanánk, itt viszont a Kia Picantóról beszélünk, egy nem egészen 3,6 méter hosszú városi kisautóról.

A márka zászlóshajójának öltözött a megújult Kia Picanto 1

Nem ez az egyetlen terület, ahol súlycsoportja fölött teljesít az autó: habár a motorok szerény 1,0 és 1,2 literes szívó benzinesek, a Picanto nyomatékvektor-szabályozással segíti a stabil, pontos kanyarvételt. A keréktárcsák 14 coltól kezdődnek, és egészen 16 colosig felmennek (ez a képeinken is látható GT Line kivitel).

Persze nem lepődünk meg mindezen, ha a felszereltségi lista elolvasása előtt vetettünk egy pillantást a megújult autóra: az apró jószág a márka zászlóshajójának, az EV9 felső kategóriás szabadidőjárműnek a vonásait öltötte magára.

A márka zászlóshajójának öltözött a megújult Kia Picanto 47

Az utastérben látványos színek és fenntartható anyagok fogadnak, az utazás nyugalmáról nem csupán a kellemes környezet, de a fejlett vezetőtámogató, baleset-megelőző rendszerek is gondoskodnak.

A megújult Kia Picantóval Földes Attila kollégánk személyesen is találkozik, benyomásairól hamarosan beszámol nektek.

A márka zászlóshajójának öltözött a megújult Kia Picanto 48