A fővárosi közlekedésrendészek június 17-én, azaz múlt hét szombaton az esti órákban a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Andrássy úton, a Szentendrei úton, a Váci úton, az Üllői úton és a Soroksári úton közlekedő autósokat ellenőrizték, elsősorban azzal a céllal, hogy visszaszorítsák a gyorsulási versenyeket, továbbá kiszűrjék a forgalomból az engedély nélkül átalakított járműveket.

Gyorshajtás, a biztonsági öv használatának elmulasztása, illetve behajtási tilalom megszegése miatt összesen 12 közigazgatási bírságot szabtak ki, ebből három esetben helyszíni bírsággal szankcionáltak illegális átalakításokat és más szabálysértéseket – olvasható a Police.hu-n.

A BRFK jelezte azt is, hogy a jövőben is nagy figyelmet fordít majd az illegális gyorsulások és a gyorshajtások visszaszorítására, ezért rendszeressé válnak a sebességmérések.

A napokban a Pest vármegyei rendőrök egy fóti bevásárlóközpont parkolójában, illetve annak szervizútján számoltak fel egy illegális gyorsulási versenyt – erről az alábbi cikkünkben számoltunk be: