A Lamborghini három éve mutatta be a félelmetes Essenza SCV12 kupét, amely kifejezetten milliárdosok játékszerének készült: a 830 lóerős V12-essel szerelt autó közúton egyáltalán nem vezethető, egyetlen szerepe, hogy gazdája szabadidejében egy versenypályán körözzön vele – valamint, hogy elmondhassa magáról: az övé a modell mindössze negyven példányának egyike.

A temérdek pénz önmagában kevés ehhez az autóhoz 1

Most ezekről a szerencsésekről szeretne még egy kis pénzt legombolni ezeket a szerencséseket szeretné még elégedettebbé tenni a Lamborghini,  így bemutatták  a Lamborghini Urus Performante Essenza SCV12 Limited Edition modellt. Az alapot adó Urus Performante a crossover legsportosabb, 666 lóerős változata. A mindössze negyven példányban készülő limitált széria pedig valójában nem széria, hanem lehetőség, hiszen minden egyes autót teljes egészében az adott ügyfél igényei szerint alakít ki a Lamborghini házi customstúdiója, az Ad Personam.

A temérdek pénz önmagában kevés ehhez az autóhoz 35

Vannak azonban közös pontok. Mivel az Essenza SCV12 egyik különlegessége, hogy vázszerkezete teljes egészében karbonszálas kompozit anyagból készült, a hozzá kapcsolódó Urus is tele van festetlen – fényes vagy matt lakkozású – szénszálas felületekkel. A motorházfedél és a tetőlemez mellett a küszöbborításokat, a külső tükörházak és a hátsó lámpatesteket összekötő idom is így készül.

A temérdek pénz önmagában kevés ehhez az autóhoz 36

A fényezés  értelemszerűen bármilyen lehet, de az alapelv az, hogy az Urus színe kapcsolódjon az adott ügyfél Essenza SCV12 versenyautójának  a tónusaihoz. A még erősebb összefonódás érdekében a versenyautó rajtszámát felfestik a szabadidőjárműre. A karosszéria alsó fele mindig fekete, kapcsolódva a karbon tematikájához; ennek komorságát csak egy, a tetőíven visszaköszönő színes sáv oldja – pont úgy, mint az Essenzánál.

A temérdek pénz önmagában kevés ehhez az autóhoz 37

Ha nincs külön kívánság, 23 colos, fényes fekete keréktárcsákat és fekete féknyergeket szerelnek fel, de természetesen itt is vannak lehetőségek, ha nem is végtelenek, mint a karosszéria színe esetében.

A temérdek pénz önmagában kevés ehhez az autóhoz 38

Az utastérben bőrbetétekkel gazdagított, egyedi fekete Alcantara kárpitozás, szénszálas és alumíniumbetétek, valamint alapvetően sötét tónusú szerelvények találhatók – színfoltként a piros kilincsek szolgálnak. Az utas oldalán további szénszálas dekorelemek mellett az Essenza SCV12 logója és sziluettje látható. További két karbonplakettet is elhelyeztek az utastérben: az egyik a Lamborghini 60. évfordulóját ünnepli, a másikon a jármű sorszámát vagy az ügyfél nevét tüntetik fel.

A temérdek pénz önmagában kevés ehhez az autóhoz 39