1999 óta szolgál a tehetősek „játszóteréül” a Gumball 3000, amit Maximillion Cooper brit milliárdos alapított. Azóta évente megrendezik a 3000 mérföld (4828 km) hosszú túraversenyt, amire a hasonlóan felső körökben mozgók, esetleg visszavonult autóversenyzők neveznek. Jellemzően méregdrága szuperautókkal indulnak, de az sem ritka, hogy sokszor átalakított, vagy éppen veterán sportkocsik bukkannak fel.

Természetesen idén sem marad el a Gumball 3000, de ezúttal még nagyobb figyelmet érdemes fordítani rá, mert

június 15-én Magyarország fővárosába, Budapestre látogat az esemény.

A teljes útvonalat később hozzák nyilvánosságra, de az már a rövid bejelentésből kiderült, hogy az Alpokból indul, majd Velencében folytatódik az esemény 24. felvonása, mielőtt hazánkba látogat a szupergazdagok mezőnye. Először 2005-ben tette tiszteletét Magyarországon a Gumball 3000, legutóbb pedig 2017-ben látogatott el ide a milliárdosok ralija, melyen például Josh Cartu és Afrojack is részt vett:

Az egyetlen hátulütője az egyébként komoly presztízzsel bíró rendezvénynek, hogy esetenként a pénz nem társul tehetséggel, ezért flúgos futamnak is hívják a Gumball 3000-t. A tavalyi túrán három amatőr induló igencsak drága találkozót hozott össze egy BMW-vel, egy Lamborghinivel, illetve egy McLarennel: