A Gumball 3000 az aranyifjak, az unatkozó milliárdosok és a visszavonult autóversenyzők több ezer kilométeres, természetesen a villantásra és bulizásra is alkalmas nagyvárosokat is érintő túraversenye – az autóversenyzése hőskorában ezeket hívták raliknak, azaz találkozóknak-összeröffenéseknek –, melyeken méregdrága, gyakran átalakított modern és veterán sportkocsikkal veretnek, akik megtehetik ezt.

Persze ahogy számtalan korábbi esetből is egyértelmű, a lelkes, de megfelelő képességekkel és rutinnal nem rendelkező vezetők és a bivalyerős sportkocsik kombinációja gyakran vezet balesethez, amit az alábbi eset is jól példáz.

A „flúgos futam” mezőnye ezúttal az USA-ban csapatott, ám szerdán, a georgiai Atlantában valakinek nem sikerült kordában tartania a ménest, így több százmilliós kárt okozott.

Az internetre felkerült videók alapján a kék McLaren 570S (kb. 200 ezer dollár, azaz 75 millió Ft) a sávváltásnál talált el félhátulról egy Lamborghini Aventador SV-t (5-600 ezer dollár, 185-222 millió Ft), amely épp az ellenkező irányba mozgott.

Az ütközés ráadásul megdobta a brit szupersportkocsit, amely így egy BMW i8-asnak (legyen 130 ezer dollár, azaz 48 millió Ft) csapódott.

A modern fenevadakat dicséri, hogy személyi sérülés a hírek szerint nem történt, ám az anyagi kár „jelentős”, becslések szerint 1 millió dollár (370 millió Ft) is lehetett.

A hatóságok a Lambo vezetője ellen szabálytalan sávváltás, a McLaren pilótája ellen relatív gyorshajtás miatt tettek feljelentést.

És akkor jöjjön a videós kárörvendés vagy sajnálkozás, ízlés szerint…

Kívülről,

Belülről,

…és utólag