Ferrarik, Lamborghinik, Aston Martin, McLaren – szuperautók sora látogatott el Magyarországra idén. Összesen 120 induló tette meg a Gumball 3000 Dublinból induló, Bukarestbe tartó versenyét, érintve Budapestet is. A rendezvény legális, sőt várt esemény, mi is írtunk róla, tömegek fotózzák a hangos, látványos autók felvonulását.

A hivatalos videókon, sőt a versenyzők által feltöltött anyagokban sosem látszik gyorshajtás, komoly szabálysértés. Erre ügyelnek, pedig mindenki tudja, hogy ha lehet, ha nem, ezek a srácok odalépnek. Nem cammogni, vonulni jöttek, és amikor az ember már a harmadik Ferrarit használja el, máshol kezdődik az izgalom, mástól indul be az adrenalin. Mindenki tudja, mindenki sejti, de amíg nincs róla videó, csak mendemonda, szóbeszéd.

Ha rákeresünk, csak a belvárosi felvonulásról, pár gumiégetésről találunk videót. Viszont akad egy kivétel, amit  sejtésünk szerint nem a verseny résztvevői készítettek, hanem egy hazai Nissan GT-R sofőrje. Aki vélhetően nem volt ott az eligazításon, ahol elmondták, hogy a leállósávban előzést, kétszáz feletti csapatást mindenki tartsa meg magának. Ők inkább felvették, és feltöltötték a netre.

Hasonló videó 2010-ből, még meredekebb előzésekkel.