A budapesti Mozaik utcai vizsgaállomást érintő kenőpénzes lebukások után újabb műszaki vizsgaállomáson nyomoznak. A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt nyomoz egy műszaki vizsgaállomással kapcsolatban. A Telex úgy tudja, hogy a kecskeméti műszaki vizsgaállomásról van szó.

A felderítést a Nemzeti Védelmi Szolgálat végezte, ennek eredményeként a nyomozó ügyészség 2023. január 30-án „összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre”, ezt követően elrendelték a műszaki vizsgaállomáson elfogott nyolc vizsgabiztos őrizetét.

A közlemény szerint a vizsgabiztosok az elfogadott készpénzről nyilvántartást vezettek, azt a munkaidejük vége előtt – rendszerint egy öltözőben – összegyűjtötték, majd egyenlő arányban szétosztották, függetlenül attól, hogy az adott napon melyik kormánytisztviselő milyen összegű korrupciós pénzt vett át.

A vizsgabiztosoknál történt kutatások során több mint 53 millió forint készpénz került elő, ezt az ügyészség lefoglalta. A gyanúsítottként kihallgatott vizsgabiztosok beismerő vallomást tettek.