200 új kerékpárral bővül a Mol Bubi közbringa-szolgáltatás – tudatta szombati, a Vezessnek is eljuttatott közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az október eleji bővítéssel összesen 2060 bicikli válik elérhetővé a budapestiek számára, ennek majdnem negyede, azaz 500 darab csak idén került forgalomba.

Óriási fejlesztés könnyíti meg a budapestiek életét 1

Immár több mint 2000 Bubi-kerékpár vehető igénybe Budapesten.

A lépést – melynek keretében az első példányok már utcán vannak – azzal indokolják, hogy a tavaly végbement megújulás óta folyamatosan nő a szolgáltatás kihasználtsága, a felhasználók pedig a flottanövelést említik legfontosabb igényként.

A Mol Bubi az elmúlt hetekben ünnepelte nyolcadik születésnapját, számos rekord kíséretében. Augusztusban például több mint 358 ezer alkalommal használták a szolgáltatást, szeptember elején pedig arra is volt példa, hogy egy nap több mint 16 ezren ültek fel a zöld kerékpárokra.

Az állomány mellett a gyűjtőállomások számát is gyarapította a BKK, ennek révén jelenleg a főváros 173 pontján lehet felvenni és leadni a Bubi-kerékpárokat – a tervek szerint ez a szám tovább emelkedik majd az ősz folyamán.