Több járművezető is arra panaszkodik a napokban, hogy valami nincs rendben az új tankolási renddel kapcsolatban, ami szombattól, július 30-ától érvényes – írja a 24.hu.

Egy olvasójuk például reggel 10 litert tankolt, és este is kellett tankolnia ugyanennyit. Mindkét alkalommal “lecsippanttották” a forgalmiját a Mol-kútnál, másodszorra azonban már nem tankolhatott hatósági áron. Közölték vele, a vonalkód beolvasásakor jelzett a rendszer, hogy aznap már nem jogosult az olcsóbb üzemanyagra.

Egy másik hazai autós szintén kétszer tankolt egy nap, tankolásonként 23 litert, vagyis napi szinten ő is belefért a Mol által június 24-én megszabott 50 literes limitbe. Két külön megyében történt a tankolás, és a második helyen azt mondták neki, hogy nem kutanként lehet ársapkásan tankolni, hanem mennyiségtől függetlenül csak napi egy alkalommal. Így mindkettejüknek piaci áras lett a második tankolásuk – számolt be róla a hazai hírportál.

A Mol napi 50 literes tankolási limitjének tájékoztatójában sehol nem szerepel, hogy egy forgalmival egy adott napon csak egyszer lehet olcsón tankolni, és hogy ez akkor is így van, ha nem merítette ki az autós az 50 literes limitet.

Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője is úgy tudja, hogy a tankolási rend legutóbbi módosítása, azaz július 30-a dél óta a Molnál egy forgalmival egy nap csak egyszer lehet ársapkásan tankolni, függetlenül a mennyiségtől. A rendszer felismeri a rendszámot, és jelzi a kutasnak, ha valaki már egyszer tankolt aznap, és nem engedi másodszor is ársapkásan üzemanyagot venni. A Mol feltehetőleg fejlesztett valamit kasszarendszerén, és azóta így működnek – tette hozzá a szakember.