Vádat emeltek egy debreceni gépkocsis ámokfutó ellen, akit februárban több mint száz kilométeres autós üldözés után fogtak el a rendőrök – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Február elején egy érvényes jogosítvánnyal nem rendelkező 39 éves férfi Debrecenben egy közúti ellenőrzés során nem állt meg.

Ittas állapotban több települést érintve, hosszasan menekült a rendőrök elől, miközben figyelmen kívül hagyta a megállásra utasító jelzéseket, számos közlekedési szabályt megszegett, túllépve a sebességhatárokat.

Amikor egy négysávos főúton megpróbálták megállítani, szándékosan közvetlen veszélynek tette ki az egyik rendőr életét, testi épségét, ugyanis 120-140 km/órás sebességgel száguldó autóját az intézkedő rendőr felé kormányozta; a rendőr csak úgy tudta elkerülni, hogy az amokfutó elgázolja, hogy elugrott a gépkocsi elől. A férfi végül Debrecenben egy kanyarban elveszítette az irányítást a gépkocsija felett és árokba sodródott.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés, továbbá ittas vezetés miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon az elkövetés óta letartóztatásban lévő, többszörösen büntetett férfi ellen.

Az év elején valamiért sorra érkeztek a hírek a hazai autós üldözésekről, akkor egy nagyobb lélegzetvételű anyagban körbe is jártuk a témát: