Átlépte az első komolyabb mérföldkövet a világ leggyorsabban gyorsuló szériaautójaként (is) ismert Rimac Nevera: valóban elkezdték a gyártását, annyira, hogy az első példányok Horvátországban már készen állnak. A gyártó közleménye szerint mindez öt év fejlesztés és tesztelés, három generációnyi hajtáslánc-technológia, 18 prototípus, 45 fizikai törésteszt, valamint több mint 1,6 millió órányi kutatás és fejlesztés eredménye.

Az első sorozatgyártású példány gyöngyházfényű Callisto Green árnyalatot kapott, Graphite Vertex kerekekkel és Sand Alcantara-belsővel. A Nevera 000-s példánya a Goodwoodi Sebességfesztiválon is részt vett, és a továbbiakban is a Bugatti Rimac tulajdonában marad, bemutató- és marketingautóként. Amint végbemegy a teljes folyamat, a 1914 lóerős elektromos hiperautót a 25 márkakereskedésből álló, globális lefedettségű hálózaton keresztül fogják értékesíteni.

Már javában gyártják az 1900 lóerős villanyautót 2
Már javában gyártják az 1900 lóerős villanyautót 3

Már javában gyártják az 1900 lóerős villanyautót

Már javában gyártják az 1900 lóerős villanyautót 9
Már javában gyártják az 1900 lóerős villanyautót 10
Már javában gyártják az 1900 lóerős villanyautót 11
Már javában gyártják az 1900 lóerős villanyautót 12
Már javában gyártják az 1900 lóerős villanyautót 13
Fotó megosztása:

A horvát gyártó érezhetően nem akarja túl nagy fába vágni a fejszéjét, amit jól mutat, hogy a tervek szerint évente 50 darab hagyhatja el a gyártósort. Hozzáteszik ugyanakkor, hogy az első modellév a „lelkes vásárlóknak” köszönhetően elfogyott – az pedig még egyedibbé teszi a típust, hogy összesen 150 példány készül majd belőle, és egytől egyig egyedi darab lesz. Ez utóbbihoz az is hozzájárul, hogy összesen 36 előre meghatározott színből lehet válogatni, a további lehetőségekről, mint például a szénszálas karosszériáról, a bőrülésekről, a kontrasztos díszítésekről és a belső fémfelületekről nem is beszélve.

 

Négy villanymotorral és 120 kWh-s akkumulátorcsomaggal rendelkezik a Nevera, mely összesen 1914 lóerős teljesítményre képes, 2360 Nm nyomaték kíséretében. 1,97 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, a végsebessége pedig 410 km/óra. A modellt részletesen korábbi cikkünkben mutattuk be: