A Mercedes-Benz-csoport döntött az autókínálatának szűkítéséről, a döntés a Kecskeméten is gyártott A-osztályt is érinti – írta a Handelsblatt. Megtartják a CLA Coupé, a CLA Shooting Brake, a GLA és a GLB modellcsaládot, az A- és a B-osztályt viszont három-négy éven belül kivezetik.

A német járműgyártó csoport vezetője, Ola Källenius már májusban bejelentette, hogy szűkítik a kínálatot, és a márka “lényegét” jelentő luxuskategóriára összpontosítanak.

A B-osztály felszámolásáról nem volt vita: az értékesítés évek óta elmarad a célszámoktól, a kategória is lényegében “halottnak” számít a piacon. Az A-osztály megszüntetésének tervét viszont sokan bírálják, mert ez korszakfordulót jelent: a modell a Mercedes-Benz legkelendőbb terméke Európában, és a Volkswagen Golf, a Škoda Octavia, a Toyota Corolla és a Ford Focus mellett a legnépszerűbb kompakt autó a kontinensen.

Amennyiben az A-osztály megszűnik, az persze nem jelent katasztrófát Kecskemét számára: a Mercedes valószínűleg elektromos modellek gyártását költöztetné Magyarországra.