Eredetileg már az év első felében döntöttek volna arról, hol építsék meg a Škoda negyedik akkumulátorgyárát. Az évtized végére összesen hat akkumulátorgyárral szeretne rendelkezni a cseh márka, abból a negyediket a kelet-európai régióban húznák fel.

Mint arról az Automotive News Europe beszámolt,

Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett Magyarország is versenyben van a tervek alapján 2027-ben megnyíló létesítményért.

Ugyanakkor Michael Oeljeklaus, a Škoda termelési és logisztikai vezetője elmondta, csak reménykedhetnek abban, hogy az anyavállalat Volkswagennél legkésőbb 2023-ra meghozzák a döntést.

Ezzel párhuzamosan egy akkumulátorpakk-gyártó sorral bővítették a cseh márka Mlada Boleslav-i üzemét, melyen Škodák mellett Audikhoz, Cuprákhoz és Volkswagenekhez gyártanak majd akkumulátorokat. A rendszer éves termelését kezdetben 250 ezer darabban határozzák meg, de 2023-tól már 380 ezerre bővítik a kapacitást.

Magyarországon jelenleg négy autógyártó rendelkezik komolyabb érdekeltséggel: az Audi üzeme Győrben, a Mercedesé Kecskeméten, a Suzukié Esztergomban található, míg a Stellantis motorgyára Szentgotthárdon működik – a sor a közeljövőben pedig tovább bővül, Debrecenben ugyanis már épül a BMW gyára.