Tulajdonrészt szerzett egy izraeli akkumulátorspecialista vállalatban a Volvo Cars. A  beruházás felgyorsítja a StoreDot folyamatban lévő fejlesztéseit, így a cég már 2024-ben megkezdheti annak a hipergyors tölthetőségű akkumulátornak a forgalmazását, amely 5 perc alatt 160 kilométerre elegendő töltést képes felvenni.

A Volvo Cars a StoreDot első prémiumautó-gyártó befektetője. A két cég a Volvo hagyományos akkumulátorgyártó partnerén, a szintén svéd Northvolt vállalaton keresztül fog együttműködni egymással. Ez utóbbival a Volvo Cars mintegy 30 milliárd svéd korona (kb. 1080 milliárd Ft) értékű beruházással hozott létre vegyesvállalatot az autógyártó székhelyéhez, a svédországi Göteborghoz közel. Ez a vegyesvállalat több mint 3000 új munkahelyet is teremt a régióban.

A gyorsan tölthető akkumulátor az elektromos járművek elterjedésének egyik szűk keresztmetszete; ebből a szempontból a StoreDot fejlesztése kulcsfontosságúnak bizonyulhat a Volvo azon célkitűzésének megvalósítása szempontjából, hogy 2025-re 50 százalékban, 2030-ra pedig teljes egészében elektromossá tegye modellpalettáját, 2040-től pedig teljes globális működését is klímasemlegessé tegye.