Ez most nem lesz annyira tömény, mint a múltkori, de pénteken a záporok után lehetnek nyomai a tereptárgyakon, autókon – adta hírül a Országos Meteorológiai Szolgálat. Az OMSZ Facebook-bejegyzésében kitért arra is, hogy a szaharai por egy teljesen átlagos jelenség, amelyet a mostani fejlett előrejelző rendszerek már nagyon pontosan meg tudnak jósolni. Szóval aki a héten mosott autót, és szabad ég alatt parkol, az megint nem fog örülni.

Az autóra száradt saras esőcseppeket ne próbáljuk meg szivaccsal vagy rongyokkal, törlőkendőkkel letakarítani, ugyanis az apró homokszemek szépen összekarcolják a fényezést. Mosás előtt alaposan öblítsd le folyó vízzel a karosszériát.

Az előrejelzés szerint csütörtökön még sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. Napközben elsősorban az Észak-Dunántúlon többfelé megélénkül, Sopron környékén megerősödhet a szél is. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 6 Celsius-fok között alakul, fagyzugokban hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.
Pénteken északnyugat felől átmenetileg erősebben megnövekszik a felhőzet egy átvonuló hidegfront miatt.

Elsősorban a nyugati és északi megyékben várható elszórtan eső, zápor. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira, északira fordul, és főként a Dunántúlon erős lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban a Dunától keletre általában plusz 1 és 7, a Dunántúlon plusz 6 és 11 fok között alakul. A délutáni órákban többnyire 16 és 24 fok közötti értékek várhatók, északon az alacsonyabb, délen a magasabb értékekkel.