Sokan ki tudták kerülni, de jött egy másik kamion, ami gyakorlatilag fékezés nélkül telibe találta a szabálytalanul közlekedő, tolató járművet. Egy harmadik kamionos az utolsó pillanatban tudott megállni és szerencsére nem csapódott bele a két összetört járműbe.

A karambolozó kamionok teljes egészében elfoglalták a pályát. Sokan így újabb veszélyes manőverekkel a belső sávból, vagy tolatva, kerülték ki a lehajtóágon a balesetet. A ceglédi és szolnoki szakembereink, illetve a rendőrség a helyszínre érkezve a szükséges előjelzéseket kihelyezték és megkezdődhetett a műszaki mentés. A baleset 13 óra előtt történt és nem sokkal 22 óra előtt fejeződhetett be a roncsok elszállítása és a törmelékek, illetve a tolató kamionból kiömlő napraforgómag eltakarítása, tehát 9 órán át volt a helyszínen pályazár, szerencsére a pont ott lévő abonyi csomóponton keresztül viszonylag kis kerülőt kellett tenniük az arra közlekedőknek, és ami ennél is fontosabb, csodával határos módon csak egy könnyű sérült volt a balesetben.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

 

Fontos megjegyezni, hogy nincs az a helyzet, ami indokolná, hogy ekkora szabálytalanságot vállaljon be valaki egy autópályán! A hazai gyorsforgalmi hálózaton sűrűen találhatóak csomópontok, amelyeken keresztül kis kerülővel lehet a megfelelő irányban folytatni az utat. Továbbá ez az eset is mutatja, mennyire fontos, hogy mindig óvatosan, az utat, a forgalmat figyelve közlekedjünk.