Korábban már beszámoltunk arról, hogy igazak voltak a pletykák, és a BMW megerősítette, hogy érkezni fog az először már húsz éve beharangozott M3 Touring. Azóta azonban nemigen voltak hírek a modellről.

A helyzet azonban most megváltozott, ugyanis a BMW M a 2023-as modell beharangozását egy videósorozattal fogja megtenni. Nemrég debütált a széria első epizódja, melyben amellett, hogy a 2000-es E46 M3 Touring koncepciójáról beszélgetnek a fejlesztők – név szerint Hans Rahn és Dirk Häcker -, lerántják az új autó hátsó feléről is a leplet, melynek G81 a kódneve.

Videóban villantották meg az első igazi kombi M3-ast 2

Videóban villantották meg az első igazi kombi M3-ast 3

Az alábbi videóból a látványos diffúzor és a kipufogó kinézete mellett megtudhatjuk, hogy a spoiler 3D-nyomtatással készült, és a modelljelzés nélküli metálszürke fényezéshez illően festették le. Az M3 Touringban a BMW S58-as, 3,0 literes biturbó sorhatosa dolgozik majd, melynek gyengébbik változata 480 lóerős, az erősebbik pedig 510 lovas lesz. Utóbbihoz már mindenképp jár majd az M xDrive, tehát az az összkerékhajtás, melyben leoldható az első kerekek hajtása.