Stuart Rowley, a Ford of Europe elnöke online sajtótájékoztatón részletezte az autógyártó terveit. Elmondta, hogy a Ford 2024-ig három új elektromos személyautót és négy új elektromos haszongépjárművet vezet be Európában; 2026-ig több mint 600 ezer elektromos járművet kíván értékesíteni.

A globális cél 2026-ig évente több mint 2 millió elektromos jármű gyártása és 10 százalékos korrigált EBIT-arányos nyereség elérése. 

2023-tól a Ford egy teljesen új elektromos személyautó, egy középkategóriás crossover gyártását kezdi meg Kölnben (a beruházás magában foglal egy új akkumulátor-összeszerelő üzemet is), és 2024-ben egy második elektromos járművel bővül a kölni gyártás. Emellett a Ford Európában legkelendőbb személyautója, a Ford Puma 2024-től a romániai Krajovában gyártott elektromos változatban is elérhető lesz.

Évi kétmillió elektromos autót akar gyártani a Ford 1

A Mustang Mach-e már megmutatta, hogy a Fordnál komolyan gondolják a villanyautózást, de a java még ezután jön

A Ford Transit-családja négy új elektromos járművel bővül: a vadonatúj Transit Custom egytonnás furgonnal és a Tourneo Custom többcélú járművel 2023-ban, valamint a kisebb, következő generációs Transit Courier furgonnal és a Tourneo Courier többcélú járművel 2024-ben.

A Ford 2035-re szén-dioxid-semlegességet tervez elérni összes járműértékesítés tevékenysége, az európai létesítmények üzemeltetése, logisztikai tevékenysége, valamint beszállítói teljes emissziós “lábnyoma” terén.