Vizsgálja a német szövetség gépjármű-felügyelet, vagyis a KBA a Tesla automata sávváltó funkcióját, valamint az, hogy egyáltalán engedélyezett-e a használata Európában – írja a Bild am Sonntag vasárnapi számára hivatkozva a Bloomberg.

Az Egyesült Államokban az ottani közlekedésbiztonsági hivatal már hónapok óta vizsgálódik a Teslánál az Autopilot miatt. Mint ismert, a rendszert elsősorban annak megtévesztő elnevezése miatt érik kritikák, mivelhogy számos olyan eset történt, amihez az vezethetett, hogy a sofőrök önvezető funkcióként értelmezték a működését.

A német lap szerint a KBA kapcsolatba lépett a holland gépjárműhivatallal is, mely a Teslák európai engedélyezéséért felel, így a fordulat akár azt is eredményezheti, hogy az egész kontinensen elkaszálják az amerikai márkát.

Úgy tudni, a legfrissebb fejlemények további akadályokat görgetnek a Tesla európai terjeszkedése elé. A Berlin közelébe tervezett telephellyel kapcsolatos munkálatok a vártnál lassabban haladnak, ugyanis helyi környezetvédelmi csoportok a vízellátásra és az élővilágra gyakorolt hatással kapcsolatos aggályaiknak adtak hangot.

A Bloomberg megpróbálta utolérni a Teslát és a KBA-t a hír kapcsán, de mivel ez normál munkaidőn kívül történt, nem járt sikerrel.