A gyanú szerint egy parkolóőr kábelkötegelővel erősített fel egy megállni tilos táblát egy parkoló autó melletti fára, majd megbírságolta annak sofőrjét Ausztráliában, a Sydney észak-nyugati részén fekvő North Ryde városában – írja a Daily Mail.

Az autót vezető nő állítása szerint még nem volt ott a tiltó jelzés, amikor leparkolt az egyébként ingyenes zónában, viszont távozásakor már a parkolási bírság fogadta. Ugyanakkor az autója mellett felfigyelt a táblára, amit gyorskötözővel erősítettek fel a fára. Egy járókelő mondta el neki, hogy látott egy parkolóőrt, aki a közeli bokrok közül vett elő egy sérült táblát, nem sokkal azelőtt, hogy kiszabták volna a bírságot.

Aljas módon kiszúrtak egy autóssal, megbírságolták 1

A bírsággal sújtott nő a Redditen osztotta meg történetét.

A megbüntetett sofőr tézisét támasztja alá, hogy a Google Street View decemberi képein nyoma sincs a táblának. Helyi lapértesülések szerint megszólaltatták az ügyben az önkormányzati szóvivőt, aki megerősítette, hogy el fognak tekinteni a bírság befizetésétől „az üggyel kapcsolatos technikai részletek miatt”, de cáfolta, hogy a parkolóőr lett volna a hunyó.

Új-Dél-Wales államában azokra a járművezetőkre, akik tiltott helyen állnak meg, 116 (ausztrál) dolláros pénzbüntetést szabhatnak, ez átváltva hozzávetőlegesen 25 ezer forintnak felel meg.

Aljas módon kiszúrtak egy autóssal, megbírságolták 2

Tavaly decemberben még a Google Utcaképen sem volt nyoma a táblának.