A totálkárosra törött autót még be tudta indítani és olajat folyatva azonnal elhagyta a baleseti helyszínt egy ittas nő a szombathelyi Sorok utcában, szombaton hajnalban – írja a 112press.hu.

A portál beszámolója szerint a nyomok alapján a Savaria Plaza irányába tartott a Sorok utcában az autó, amikor egy egyenes szakaszon a sofőr áttért a menetirány szerinti bal oldalra, áthajtott a padkán, majd autójával egy társasháznak, annak teremgarázs-falának ütközött.

Ittasan tört-zúzott, ronccsal menekekült el a helyszínről a sofőr 1

Hajnali fél 4-kor a csattanásra riadt fel a házban lakó egyik asszony, aki elmondta, még a falak is megremegtek az ütközés hatására. „Teljes csend volt kint hajnalban. Aztán hallottam, hogy valaki beindít egy motort. Akkor láttam meg egy ezüst színű, csúnyán összetört elejű autót, közvetlenül a házfal mellett” – számolt be a történtekről.

„A sofőr kijárt az útra, majd erőlködő motorral, olajat folyatva elhajtott a Juhász Gyula utca felé. Lehetett hallani, hogy a Móricz Zsigmond utcában folytatja az útját, de az autó akkor már nagyon csörgött, csattogott.”

Az olajcsík és a Citroënről lepotyogó törmelékek egészen egy közeli bevásárlóközpont parkolójáig vezettek, ahol meg is találták az alkohol befolyása alatt lévő sofőrt, de az nem derült ki, mi volt a terve a meneküléssel.