2022 első szuperautói között debütál majd a Ferrari 296 GTS, illetve a 296 Spider, melyet a Supercar Blog értesülései szerint februárban lepleznek le.

A 296 GTS-t várhatóan az F8 Spideréhez hasonló, összecsukható keménytetővel érkezik majd, emellett elképzelhető az is, hogy targatetővel is kapható lesz, de elsőként a kabrió változat fog bemutatkozni.

Álcafestéssel már többen is felfedezni vélték az új Ferrarit:

Sok közös vonása lesz a hathengeres hibridhajtással, hónapokkal ezelőtt bemutatott 296 GTB-vel. Ugyanaz a 3,0 literes, V6-os hibridmotor fogja hajtani az új GTS-t is, amely alapjáraton 654, míg elektromos rásegítséssel 818 lóerős.

Ennek megfelelően a sebességadatokban sem kell eltérésre számítani: úgy tudni, a végsebessége az új 296-osoknak 330 km/óra lesz, 0-ról 100-ra pedig 2,9 másodperc alatt gyorsulnak. A CarBuzz megjegyzi, hogy a fentebb említett teljesítményt egy nyolcsebességes, duplakuplungos automata váltón keresztül adja le a hátsó kerekekre.

Ami pedig az árát illeti, a lap számításai szerint drágább lesz a GTB-nél, ami belépő szintű középmotoros modellnek számít, listaára ugyanis több mint 320 ezer dollárra rúg, ami átszámítva megközelíti a 105 millió forintot.