A Kantoni Autószalonon mutatta be új nagyautóját a Lincoln. A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a Zephyr a márka első olyan szedánja, amelyet helyben, a helyi piacra fognak gyártani. (A márka egyébként 2014 óta van jelen Kínában, első helyben gyártott típusa, a Lincoln Corsair szabadidőjármű 2020-ban mutatkozott be.)

Autót építettek egy szélesvásznú mozi köré 1
Autót építettek egy szélesvásznú mozi köré 2

Autót építettek egy szélesvásznú mozi köré

Autót építettek egy szélesvásznú mozi köré

Autót építettek egy szélesvásznú mozi köré 11
Autót építettek egy szélesvásznú mozi köré 12
Autót építettek egy szélesvásznú mozi köré 13
Autót építettek egy szélesvásznú mozi köré 14
Autót építettek egy szélesvásznú mozi köré 15
Autót építettek egy szélesvásznú mozi köré 16
Autót építettek egy szélesvásznú mozi köré 17
Autót építettek egy szélesvásznú mozi köré 18
Fotó megosztása:

A hatalmas, 2,9 métert meghaladó tengelytávú autó méretét tekintve a BMW 5 konkurense, a műszerfalról készített fotók alapján viszont nem kíván beállni semmiféle sorba: a 12,3 colos digitális műszeregység mellett egy 27 colos (!), ultraszéles formátumú kijelző tájékoztat mindenről.

Autót építettek egy szélesvásznú mozi köré 19

Ha ennyi nem elég a lenyűgöző megoldásokból, ott vannak a karosszéria síkjába simuló, onnan kiugró kilincsek, az orron keresztben végigfutó fénysáv, vagy a lebegő, 3D hatású zárófények. A középkonzoli kapcsolók „intelligens, természetes” felületet kaptak, akármit jelentsen is ez.

Autót építettek egy szélesvásznú mozi köré 20

A 2022 első negyedévétől kapható modell 2. szintű autonóm közlekedésre is alkalmas, azaz megfelelő autópálya-szakaszokon a vezető beavatkozása nélkül képes haladni. Mindezek után kisebb csalódás a kétliteres benzinmotor és a nyolcfokozatú automata sebességváltó.