Carroll Shelby 1967-ben építette meg az első Shelby GT500 Ford Mustangot, amelynek 7,0 literes V8-as motorját az a versenyblokk ihlette, amellyel Shelby tripla győzelmet ért el Le Mans-ban.

Nosztalgiázik a Ford Mustang 1

Ford Mustang Shelby GT500 Heritage Edition

Ezt az ötvennégy évvel ezelőtt megépített legendát köszönti most a Mustang Shelby GT500 Heritage Edition, amely kizárólag Brittany-kék színben lesz elérhető. A dupla versenysávozás elmaradhatatlan, az ügyfelekre bízzák azonban, hogy ezeket fekete vagy fehér festett kivitelben, illetve fehér fóliázással kérik-e.

Nosztalgiázik a Ford Mustang 2

Ford Mustang Shelby GT500 Heritage Edition

A műszaki tartalom megegyezik a 2022. modellévi Mustang Shelby GT500-éval: az 5.2 V8-as kompresszoros motor legnagyobb teljesítménye 770 lóerő, a váltó hétfokozatú duplakuplungos egység, a végsebességet 290 km/órában korlátozták.

Nosztalgiázik a Ford Mustang 3

Ford Mustang Coastal Limited Edition

További újdonságok is erősítik a Mustang palettáját: az egyik egy speciális kivitelű kabrió, az egyedi optikai részletekkel megbolondított Ford Mustang Coastal Edition, a másik pedig az agresszív Code Orange narancssárga fényezés, amely a Ford számos sportmodellje (F-150 Raptor, Bronco Raptor, Ford GT) után immár a Ford Mustang Shelby GT500-hoz is rendelhető.

Nosztalgiázik a Ford Mustang 4

Ford Mustang Shelby GT500 Code Orange