A jövő év derekától minden Lamborghini Huracán megkapja azt az új infotainment rendszert, amelybe nem csak az Amazon Alexa hangvezérelt digitális asszisztenst integrálták, hanem azt a zseniálisan egyszerű what3words funkciót is, amely merőben újszerű módon határozza meg a navigációs úti célokat.

A what3words rendszerében a teljes világot egy virtuális négyzethálóval fedték le. Ennek a rácsnak minden egyes 3×3 méteres mezőjéhez (ezekből összesen 57 billió van) egy három szóból álló, egyedi azonosítót rendeltek. Az egyre több nyelven elérhető szolgáltatás könnyen megjegyezhető formában rögzíti az úti célokat, az Alexa integrációnak köszönhetően pedig ezeket nem kell beírni, csupán kimondani, és a fedélzeti navigációs rendszer azonnal tudja, hova szeretnénk menni.

Három szóból bárhová elvisz a Lamborghini 2

A rendszer különösen jól használható olyan esetekben, amikor a hagyományos viszonyítási pontok (utcanevek, ismert épületek) nem állnak rendelkezésre – egy présház a szőlőhegyen, egy kilátópont a szerpentin mentén, egy felszíni parkoló tetszőleges pontja, egy ki nem táblázott mellékút, egy móló a kikötőben, és még sokáig folytathatnánk…

Három szóból bárhová elvisz a Lamborghini 3

A what3words rendszerét számos autógyártó alkalmazza már, a Lotustól a Mercedes-Benzig, a Fordtól a Tata Motors-ig, de most először integrálták azt az Alexával.

A technológiát előszeretettel használják mentőszolgálatok is, amint azt az alábbi kanadai videó is szemlélteti.