A Hertz hétfőn azt közölte, hogy az amerikai elektromosautó-gyártótól a Model 3 autókat rendelte, 2022 végéig történő szállítással. A vételi árról nem közölt semmit a 2020 májusában csődvédelem alá került és onnan csupán négy hónapja kikecmergett autókölcsönző, de mivel a Model 3 jelenlegi ára 40 ezer dollár körül van, az ügylet értéke elérheti a 4 milliárd dollárt. Forintban számolva ez ennyi lenne: 1 260 396 000 000 Ft.

A keddi bejelentés az első lépés afelé, hogy a Hertz autóparkja döntő részben elektromos legyen. A Hertz félmillió autót és teherjárművet kölcsönöz mintegy 150 országban. A Ford egykori vezérigazgatója, Mark Fields lett októberben a Hertz ideiglenes vezérigazgatója.

Tervek szerint a Tesla a következő 14 hónapban szállítja le a megrendelt autókat, amelyeket az Egyesült Államokban és számos európai országban állít forgalomba a Hertz. A Hertz bejelentése 4,3 százalékos pluszba lökte a Tesla részvényárát a New York-i börze tőzsdeidőn túli elektronikus kereskedésében hétfőn.