Nem árt tudni, hogy e-rollerrel közlekedni korántsem veszélytelen: Németországban például csak az elmúlt évben 2155 személyi sérüléssel járó e-roller balesetet regisztráltak, de a magas látencia miatt vélhetően ennél jóval több történt – hívja fel a figyelmet egyik legfrissebb Facebook-bejegyzésében az ORFK Balesetmegelőzési Bizottsága.

A Német Közlekedésbiztonsági Tanács (DVR) ütközési tesztek keretében vizsgálta meg, milyen sérülésekkel járhat, ha egy e-rolleres gépkocsi oldalának ütközik. Az ütközési tesztekről videó is készült, melyet a napokban tettek közzé.

Jól látható a képsorokon, hogy az oldalütközés során elsősorban a fej sérül meg súlyosan, ez akár végzetes kimenetelű is lehet.

Éppen ezért talán kissé meglepő, hogy azokban az országokban, ahol az e-rollerek közlekedését már napjainkban is jogszabályok szabályozzák, a fejvédő kötelező jellegű használatát az e-rollerrel közlekedők részére nem írják elő – legfeljebb ajánlják!

Mint arról néhány héttel ezelőtt a Vezess is beszámolt, még Magyarországon is tisztázatlan az e-rollerek helyzete – itt írtuk meg a legfrissebb fejleményeket a témában: