Tíz vásárlóból nyolc egyedi változtatásokat hajt végre a Citroën Ami villanyautón, állítja a gyártó. Nem csoda, hiszen az Ami (ami valójában nem autó, hanem négykerekű moped) a lehető legalacsonyabb ár érdekében végletekig puritán, a dekorációt teljes egészében a vásárlóra bízza a Citroën.

Konkrétan a képedre szabhatod a legkisebb Citroënt 1

Kedvenc macskád képe, tetoválásod, anyósod szeme, vagy bármi más felkerülhet az autókra

A fényezetlen karosszériapanelek tudatosan semleges, szürkéskék színéhez gyakorlatilag bármilyen szín passzol, az új matricakollekció pedig a divat, azon belül is a városi utcai öltözetek, valamint a vintázs dekoráció világából merített ihletet.

Mit sem ér a spórolás, ha aztán drága pénzért rakják fel nekünk a matricákat. A Citroën ezért létrehozott egy weboldalt, ahol nem csak kiválaszthatjuk a kívánt dekort, de azt is leleshetjük, hogy hogyan vigyük fel azt az autóra.

ami-citroen

Hat alapcsomag közül választhatsz; ezeket látod itt ezen a képen

Ha az autó minden oldalára juttatnánk dekort, azért 89 eurót (kb. 33 ezer forintot) kér el a gyár, ha csak az ajtókra biggyesztenénk egy színfoltot, az kijön tízezerből (€29).

De ez még csak a kezdet, mert a Citroën Ami tényleg és konkrétan testre szabható: saját fotódból vagy rajzodból is csináltathatsz matricát, ami mondjuk már sokkal többe kerül – a komplett autót befedő csomag 619 euró, 223 ezer forint –, viszont ilyenje tényleg nem lesz senkinek.