Fontos mérföldkő a 2-es Coupé a BMW Mexikó életében: a modellt kizárólag itt gyártják majd, és innen szállítják a világ összes piacára. Ezt megünneplendő készítettek egy olyan műalkotást, ami egyaránt jelképezi Németországot és Mexikót.

Ha BMW és műalkotás, akkor értelemszerűen Art Car: a BMW évtizedek óta bocsát neves képzőművészek rendelkezésre autókat, hogy festővászonul szolgáljanak. Az előzményekről itt olvashatsz, de most lássuk a mexikói négykerekű festményt.

A két ország zászlóinak színvilága keveredik az autón, kiegészítve a narancssárgával, ami a mexikói Día de Muertos, azaz halottak napi ünnepségek meghatározó színe.

Két ország színeibe bújt ez az autó 2

A festmény a régióban gyakori fügekaktusz is megjelenik, mint a természet védelmének szimbóluma, míg a kettős emberalak a szervezet, az együttműködés erejét jelképezi.

A megvalósítás során nyolc különféle árnyalatot használtak; 6,1 liternyi autóipari festék, valamint 2,5 liter fedőlakk fogyott el. Az autót a gyár oktatóközpontjának fényezőműhelyében, teljes egészében kézzel festették. Itt állandó páratartalom, hőmérséklet és légtisztaság biztosítja a fényezés tökéletes minőségét. A mintákat három hét alatt vitték fel, további két hétig tartott a lakkozás, és még egyszer kettőt fordítottak a polírozásra.

Két ország színeibe bújt ez az autó 3

Alább láthatod az alkotás folyamatát bemutató videót, kattints a képre!

a videó a hirdetés után indul