Két éven belül akkumulátoros elektromos modellel erősíti európai palettáját a Honda, árulta el brit újságíróknak a márka angliai ügyvezetője. A részletekről nem beszélt, de azt mondta, abban a piaci szegmensben vezetik be az újdonságot, ahol a legtöbb eladásokat remélhetik, ez pedig ebben a műfajban a városi crossoverek osztálya.

A Honda még 2020 őszén, Pekingben mutatott be egy elektromos SUV-tanulmányt (képeinken) amelynek főbb vonásai aztán alaposan leegyszerűsítve az idén bemutatott HR-V városi crossoverben köszöntek vissza. Míg az utóbbi egy erősen stilizált, kupés vonalvezetésű modell, az elektromos szabadidőjárművet inkább praktikus, tágas járműként tudnánk elképzelni.

Elektromos szabadidőjárművet fejleszt a Honda 1
Elektromos szabadidőjárművet fejleszt a Honda 2

Elektromos szabadidőjárművet fejleszt a Honda

Elektromos szabadidőjárművet fejleszt a Honda 6
Elektromos szabadidőjárművet fejleszt a Honda 7
Elektromos szabadidőjárművet fejleszt a Honda 8
Fotó megosztása:

A gyár már korábban bejelentette, hogy a Honda e műszaki alapjaira még egy, valamivel nagyobb modellt szeretne készítene.

A tisztán elektromos újdonság annak a törekvésnek lesz a kiteljesedése, amivel a Honda száműzi európai kínálatából a kizárólag belső égésű motorral hajtott modelleket. A márka utolsó olyan modellje, amelyből létezik villanymotor nélküli verzió, a Civic, a jövőre érkező típusváltással azonban hibrid hajtásra áll át a kompakt családi modell.