Az Artist’s Proof hagyományosan a nyomatkészítés köztes fázisából származó, félkész nyomat, amellyel az alkotó ellenőrzi a nyomószerszámok minőségét, manapság azonban inkább a sorszámozott, szignált nyomatokkal azonos minőségű printet nevezik így, írja a Wikipedia. Az utóbbi értelemben a végleges munka azon példányáról van szó, amelyet a képzőművész megtarthat magának.

Fél évszázados adósságát rendezte a BMW 1

Ennek szellemében készítették most el minden idők első BMW Art Car-jának az Artist’s Proof példányát – amely nem másolat, replika vagy újragyártás, hanem az alkotó, azaz Alexander Calder saját példánya, amelyet halála miatt a művész már nem készíthetett el a hetvenes években. Ennek megfelelően a különleges kivitelű BMW 3.0 CSL-nek az alvázszáma is megegyezik az eredeti Art Car-éval, kiegészítve az AP rövidítéssel (227592/AP).

Fél évszázados adósságát rendezte a BMW 109

A kivitelezést, amennyire csak lehetett, az eredeti stáb tagjaira bízták. Az autót, amelynek történetéről itt olvashatsz részletesen, a BMW Classic, a Calder Foundation és a berlini Neue Nationalgalerie együttműködésében állítják ki idén augusztus 22-én, majd világ körüli útra indul.

Egyelőre nem tudni, Magyarországra  is ellátogat-e a különleges kivitelű 3.0 CSL. Ha nem, akkor em maradsz BMW Art Car nélkül, hiszen a közelmúltban elkezdték a kollekciót bedigitalizálni, és elérhetővé tenni az interneten.

Fél évszázados adósságát rendezte a BMW 110