A közutasok szerencsére személyi sérülést nem szenvedtek, de az egyik balesetben több közlekedő is megsérült, anyagi károk keletkeztek, két esetben az ütközést okozó ráadásul azonnal elhagyta a helyszínt, egyiküket az autópálya-ellenőr érte utol – teszi hozzá a Vezessnek eljuttatott közleményében a Magyar Közút.

Két nap alatt összesen ötször ütköztek a közútkezelő munkatársaival az autósok a figyelmeztető jelzések ellenére. Az eseteket az alábbi videóban szedték csokorba:

Hétfőn az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán egy kamion a leállósávon tartózkodó útellenőri autónak ütközött érintőlegesen. A kamion sofőrje az ütközés után nem állt meg, az útellenőr a 14 kilométerre lévő kálmánházi pihenőnél érte őt utol. Ugyanezen a napon az autópálya Budapest felé vezető oldalán, Hejőkürt térségében egy munkavégzést biztosító tehergépjármű ütközési energiaelnyelő szerkezetébe hajtott egy személygépkocsi – a sofőr a helyszínt ebben az esetben is elhagyta.

Kedden, az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán a leállósávon előjelző közutas járműbe hajtott egy személyautó. Az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, Füzesabony térségében történt a negyedik baleset. Egy személyautó a leállósávon dolgozó munkagépébe rohant, majd összeütközött egy másik gépkocsival is. Az ötödik baleset az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon történt, ahol a közúton dolgozókat és a munkagépet biztosító ütközésienergia-elnyelő berendezésnek ütközött egy személygépkocsi sofőrje.

2000-től napjainkig 18 mérnökségi szakember hunyt el munkaterületen figyelmetlen vagy szabálytalan közlekedők miatt, számos esetben a balesetet okozók is megsérültek.