A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 26 éves hajdúbagosi és egy 20 éves hosszúpályi lakossal szemben folytatott eljárást lopás és háromrendbeli lopási kísérlet gyanújával – adta hírül a Police.hu.

A két férfi 2020 nyarán Debrecenben többször is megpróbálta ellopni parkoló autók katalizátorait illetve kerekeit. Négy alkalomból mindössze egyszer jártak sikerrel, ez esetben az Alkotmány utcában leszerelték egy személygépkocsi összes kerekét, amit magukkal is vittek.

Kerekeket loptak, majd kereket oldottak a tolvajok 1

A zsákmánynak nem sokáig örülhettek, mivel a rendőrök széleskörű adatgyűjtésének köszönhetően hamar a hatóság látókörébe kerültek.

A két férfit előállították, majd kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket. Mindketten beismerő vallomást tettek. Az eljárás során arra is fény derült, hogy az idősebbik férfi 2019 és 2020 nyarán ellopta két parkoló autó kerekeit, ezért neki lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt is felelnie kell.

Kerekeket loptak, majd kereket oldottak a tolvajok 2

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az eljárás lezártával elküldte az iratokat az illetékes ügyészségnek.

Napjainkban pedig Pakson vannak veszélyben a kerekek: ismeretlen tettes vagy tettesek lazítják meg a kerékcsavarokat a városban, az utcán parkoló autókon.