Egy 22 éves tápiógyörgyei férfi 2021. július 26-án reggel Ceglédről, gyalog indult otthonába, amikor a gyorsasági és a kényelmi szempontokat is figyelembe véve úgy döntött, haza útjához egy idegen autóját fogja használni – olvasható a Police.hu beszámolójában.

Feltört egy, éppen útjába eső leparkolt kocsit, beindítani azonban nem tudta, így hát minden iratot, értéket, amit talált, magához vett, és távozott. Útja a ceglédi vasútállomásra vezetett, ahol jegyváltás nélkül szállt fel egy éppen arra közlekedő szerelvényre, a kalauz viszont – jegy hiányában – leszállította a járatról.

Ellopott volna egy autót, mert nem akart sétálni 1
Ellopott volna egy autót, mert nem akart sétálni 2

Ellopott volna egy autót, mert nem akart sétálni

Ellopott volna egy autót, mert nem akart sétálni 6
Ellopott volna egy autót, mert nem akart sétálni 7
Ellopott volna egy autót, mert nem akart sétálni 8
Fotó megosztása:

Hazajutása egyre megoldatlanabbnak bizonyult, ezért következő lépésként úgy határozott, hogy egy pékség mellett letámasztott, rózsaszín női kerékpárra pattan, és hazakerekezik vele. A rendőrségre érkeztek a bejelentések, mind a feltört autó, mind pedig az ellopott kerékpár miatt.

Ezzel szinte egy időben érkezett a jelzés, hogy a 22 éves férfi egy vad idegen kétkerekűvel érkezett tápiógyörgyei otthonába. A zsaruk a helyszínre mentek és kifaggatták az előlük, tuja mögé bújó G. Alexet.

A nagykátai és a ceglédi rendőrök információkat cseréltek, egyeztettek, a férfi elszámoltatása közben a korábban bejelentett gépkocsi feltörésre is fényt derült, előállították a kapitányságra. Kihallgatásán a terhére rótt cselekményeket elismerte, panasszal nem élt, részletesen vallott.

Ellopott volna egy autót, mert nem akart sétálni 9

Előadta a rendőröknek, hogy gyógyszert vett be és arra alkoholt ivott; különösebb magyarázatot nem akart adni tettére. A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a férfival szemben lopás megalapozott gyanújával folytatja le a további eljárást.