Megnövelt motorteljesítmény, ültetett sportfutómű, egyedi karosszériaszín és keréktárcsa teszi harciassá a Volkswagen Atlas Cross Sport szabadidőjármű alapjaira épülő Atlas Cross Sport GT tanulmányt.

A Golf R által ihletett autó 22 colos ABT-keréktárcsáit színes aerodinamikai betét varázsolja különlegessé, a rugókat ugyanúgy jégmadárkék színre fújták, mint a karosszériát, az első fékek nyolcdugattyús nyergeket kaptak, az alapmodell króm díszítőelemeit pedig fényes fekete idomokra cserélték.

A sportos megjelenéshez a Golf R 2,0 literes turbómotorjának módosított kivitele társul, 300 lóerő fölötti teljesítménnyel. A váltó hétfokozatú DSG, mint a négy kerék hajtott.

A beltér igazán lenyűgöző jelenség: a négy darab színkódolt Recaro kagylóülést ugyanaz a kék varrás díszíti, mint a váltókart, a biztonsági öveket és a szőnyegeket. A beltér a legújabb divat szerint bőrmentes kivitelű.

A két hátsó ülés között megismételték az első könyöklőt, amelyben nem csak tárolóhelyet, de USB-csatlakozókat is találunk.