2019 novemberében az egyik vádlott eladásra kínált egy Ladát, amelyre rövid időn belül jelentkező is akadt. A felek egy hatvani benzinkúton beszéltek meg találkozót az üzlet megkötése céljából. A jármű megtekintése után megállapodtak a 140 ezer forintos vételárban. A töltőállomás vendégterében megkötötték a szerződést, aláírták a papírokat, amelyen az elsőrendű vádlott eladóként, a másodrendű vádlott pedig tanúként szerepelt.

Az autóhoz történő visszatérés során az elsőrendű vádlott közölte a vevővel, hogy a megkötött adásvételi szerződést csak további 100 ezer forint kifizetése esetén fogja átadni neki. A vevő a követelésnek nem tett eleget, és beült a megvásárolt járművébe. Ekkor az elsőrendű vádlott kirángatta a sértettet a vezetőülésből, majd ellökte őt az autótól, ezt követően a másodrendű vádlott beszállt a volán mögé, megvárta, amíg társa is beül mellé, majd az eladott autóval távoztak a helyszínről. A benzinkút egyik kamerája mindent felvett.

a videó a hirdetés után indul

A Hatvani Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában arra tett indítványt a bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottakkal szemben, hogy a bíróság velük szemben két év hat hónap börtönt szabjon ki és két évre tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától – ha az előkészítő ülésen a bűnösségüket továbbra is beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.