Több mint egy év múlva, 2022 őszén érkezik meg Európába az új, tizenegyedik generációs ötajtós Civic, amely azonban sziluettje alapján közelebb áll a fastback, azaz ötajtós kupé fazonhoz.

A Civic megújulásával egyben a Honda hibrid átállása is teljessé válik: a cég korábbi ígéretével összhangban 2022-re teljes kínálatát villamosítja.

Első képeken a vadonatúj Honda Civic 1
Első képeken a vadonatúj Honda Civic 2

Első képeken a vadonatúj Honda Civic

Első képeken a vadonatúj Honda Civic 14
Első képeken a vadonatúj Honda Civic 15
Első képeken a vadonatúj Honda Civic 16
Első képeken a vadonatúj Honda Civic 17
Első képeken a vadonatúj Honda Civic 18
Első képeken a vadonatúj Honda Civic 19
Első képeken a vadonatúj Honda Civic 20
Első képeken a vadonatúj Honda Civic 21
Első képeken a vadonatúj Honda Civic 22
Első képeken a vadonatúj Honda Civic 23
Első képeken a vadonatúj Honda Civic 24
Fotó megosztása:

Eddig tartott az európai modell nyúlfarknyi  ismertetője; az alábbiakban az egyébként főbb paramétereiben azonos, észak-amerikai verzióról kiderített adatokat közöljük.

Innen az is kiderül, hogy a konstrukció – amelyet egyébként Európában csiszoltak sportosra – pont ugyanolyan alkalmas a másfél literes turbómotor (180 LE) és a kétliteres szívó benzines (158 LE) befogadására: az USA-ban kizárólag ezekkel fogják kínálni, fokozatmentes CVT automata vagy hatfokozatú kézi sebességváltóval társítva.

Első képeken a vadonatúj Honda Civic 25

A karosszéria maga a Honda új generációs platformját alkalmazva 19 százalékkal merevebb, ami kényelmesebb rugózást, pontosabb vezethetőséget, valamint a zaj- és rezgésszint csökkentését eredményezi. Utóbbira extra szigeteléssel, illetve szerkezeti ragasztók alkalmazásával segítettek rá.

A megnövelt tengelytávú, szélesebb autó szélvédőoszlopa hátrébb költözött, a műanyag ötödik ajtónál a szélek felé mozdították el a forgópántokat, így mélyebbre húzhatták a tetővonalat, anélkül, hogy az hátrányosan érintette volna a fejteret. A hátsó lábtér javult, emellett a C-oszlopba illesztett ablakocska is javítja a térérzetet.

Első képeken a vadonatúj Honda Civic 26

A csomagtér kihasználását szélesebb nyílás könnyíti meg, a roló nem hosszirányban, hanem keresztben mozgatva, oldalról húzható be.

Most először digitális műszeregységet kap a Civic: ez lehet 7 colos, kiegészítő képernyő a hagyományos analóg sebességmérő mellett, vagy 10,2 colos, önálló kijelző. A központi érintőképernyő 7 vagy 9 colos lehet, használatukat a képernyő alatti támaszkodó perem teszi egyszerűbbé. A technológiai tartalmat továbbfejlesztett biztonsági arzenál erősíti, de amíg nincsenek meg az európai specifikációk, ezek részleteiről ugyanúgy felesleges értekezni, mint a szórakoztató elektronikai funkciókról.

Első képeken a vadonatúj Honda Civic 27

Ez az észak-amerikai, benzinmotoros, kéziváltós Honda Civic belső tere. Elegánsak a fémrács mögé rejtett légbeömlők.

Kattints ide, ha videón is meg szeretnéd nézni a vadonatúj Honda Civic ferdehátút.