Múlt héten egy renitens ausztráliai sofőrről írtunk a Vezessen, aki egészen addig halmozta – a feltehetően nem csak közúti – kihágásait, hogy börtönbüntetésre ítéltek, emellett pedig méregdrága Lamborghini Huracánját is elkobozták.

Benjamin Nelson valamivel több mint 1000 kilométer alatt hozott össze húsz közúti szabálysértést, ezt most egy Subaru BRZ sofőrjének sikerült jócskán felülmúlnia a szigetországban. Új-Dél-Walesben nemcsak ittasan vezetett a férfi, de tizenkétszer gyorshajtáson is kapták – írja a CarBuzz.

Ez a „bravúr” – szinte rekordidő – 11 perc leforgása alatt jött össze neki, ami miatt összesen 7684 dollárra bírságolták, így nagyjából 2,3 millió forinttal könnyül majd a pénztárcája.

Azzal pedig, hogy ehhez a tucatnyi kihágáshoz negyedórára sem volt szüksége, kijelenthető, hogy minden percben csinált valamit, ami szembemegy a közlekedési szabályokkal. Lamborghinis „kollégájával” ellentétben az ő autóját nem kobozták el, a rendőrség tájékoztatása szerint más bűncselekmények nincsenek a 23 éves sydney-i férfi rovásán, így „csak” a közúti veszélyeztetés miatt kell felelnie.

Ez a subarus megmutatta, hogyan dobj ki 11 perc alatt több mint kétmillió forintot az ablakon 2

Noha a frissen bemutatott BRZ már erősebb korábbi változatánál, annak 200 lóerős teljesítménye nem elegendő ahhoz, hogy hosszabb távon meglógjunk az igazságszolgáltatás elől. A hőkamerás rendőrhelikopter ellen végképp nem volt esélye a sofőrnek, így az egyenruhásoknak még csak segítségre sem volt szükségük, nem úgy, mint pár héttel ezelőtt az Egyesült Államokban.