Ford Puma ST Gold Edition. Mielőtt megkérdeznéd: milyen marha ad ilyen fellengzős nevet egy városi szabadidőjárműnek, eláruljuk: a potenciális vásárlók. A Ford ugyanis közösségi csatornáin keresztül arra kérte fel követőit, segítsenek összeállítani egy különleges kiadást.

Mindössze 10 nap alatt több mint negyedmillió válasz érkezett, a Ford pedig tartotta a szavát, és az év vége felé forgalomba is hozza a Ford Puma ST Gold Edition szériát, amely a következők szerint áll majd össze.

Az autó a szavazatok 56%-a alapján fekete fényezést kap. A féknyergek pirosak (74%) lesznek, a karosszériát matricázás (74%) díszíti, és a szavazók 79 %-a szerint elmaradhatatlan az ST embléma.

Az ügyfelek tervezhették meg a Ford legújabb autóját 2

A küszöbökön Puma felirat virít majd (53%), a biztonsági övet pedig szürke öltésekkel varrják – ez utóbbiban volt egyébként a legnagyobb az egyetértés, a szavazók 87 százaléka így kérte. Ami a nevet illeti, 100-ból 59-en voksoltak erre.

Amire nem lehetett szavazni, az a műszaki tartalom. Az 1,5 literes EcoBoost turbómotor 200 lóerőt ad le, az autó 6,7 mp alatt gyorsul 100 km/órára. A Ford Puma ST Gold Edition a szokásos három üzemmód mellett részlegesen önzáró differenciálművet, valamint egyedi futómű- és kormánybeállítást is kap.

Az ügyfelek tervezhették meg a Ford legújabb autóját 3