Közúti veszélyeztetés gyanúja miatt folytatott nyomozást a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya – írja a Police.hu.

2020. október 24-én délután egy utánfutós személygépkocsival közlekedett egy tiszakécskei férfi az 54-es számú főúton Kecskemét felől Jakabszállás irányába. A rendelkezésre álló adatok szerint a sofőr észrevette, hogy egy teherautóval szemből érkezik ismerőse – akivel korábban elszámolási vitába keveredtek.

Ezután az autó sofőrje szándékosan áttért a szemközti sávba azért, hogy megállásra kényszerítse a másik sofőrt. A kisteherautót vezető férfi a veszélyt észlelve vészfékezett és jobbra kormányozta járművét, így el tudta kerülni az ütközést. A manőver után folytatta útját Kecskemét irányába, azonban a másik sofőr követni kezdte. Mikor utolérte, a tehergépkocsi előzésébe kezdett, és ennek során folyamatosan közeledett a másik járműhöz, hogy megállásra késztesse.

Az 54-es úton találkozott haragosával, veszélyeztette, már az ügyészségen az ügye 1

A történtek során személyi sérülés nem történt és anyagi kár sem keletkezett, azonban a személyautó sofőrje veszélyeztette a közúti közlekedés más résztvevőit.

A jelenleg szabadlábon védekező 44 éves gyanúsított ügyében a kecskeméti rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelés javaslatával adták át az ügyészségnek.