Péntek reggel, szűk három héttel a túraautó-világkupa 2021-es idényének rajtja előtt negyedik, egyben utolsó versenyzőjét is bejelentette a Zengő Motorsport: a tavalyi év folyamán a csapatnak futamgyőzelmet hozó Mikel Azcona, Jordi Gené, valamint felfedezettje, Boldizs Bence után Rob Huff, 2012 túraautó-világbajnoka lesz a magyar csapat negyedik versenyzője.

„Örülök, hogy a Zengő Motorsporttal térhetek vissza a WTCR-be. Jó ideje ismerem már a csapatot, és különleges lesz egy magyar csapatnál versenyezni” – kommentálta a bejelentést Huff, aki 2019 végéig több mint 350 versenyt teljesített a WTCR-ben, illetve annak jogelődjében, a WTCC-ben, 2005-től összesen 31 győzelmet szerzett. 

„Mindig is remekül fogadtak a magyar szurkolók, így örülök, hogy ezt összekapcsolhatom azzal, hogy az ország legnagyobb csapatánál versenyezhetek. Tudom a Cupráról, hogy versenyképes, az új autó bajnokesélyes is. A célunk így az lesz, hogy a legjobb formánkat hozzuk, és ott legyünk az esélyesek között az év végén.” 

Világbajnokot igazolt a Zengő Motorsport 1

Mikel Azcona, Rob Huff, Jordi Gené és Boldizs Bence lesznek idén a Zengő Motorsport versenyzői. (Fotó: Zengő Motorsport/FIA WTCR sajtóközlemény)

„Örömömre szolgál, hogy egy világbajnokot köszönhetünk a csapatunkban” – fogalmazott Huff érkezése kapcsán Zengő Zoltán alapító-csapatfőnök, aki az elmúlt hónapokban többször is belengette, hogy egy világsztárral bővül a csapat. „Remélem, mindenkinek világossá vált, hogy az elmúlt hónapokban nem a levegőbe beszéltünk. Hiszünk benne, hogy a tehetség és a tapasztalat kombinációja meghozza a sikert nekünk, így a célunk a bajnoki cím” – beszélt az idei célkitűzésekről.

A WTCR mezőnye a 25 kilométeres Nürburgring Nordschleifén kezdi a – jelen állás szerint – nyolc fordulóból álló szezont, június 3-5. között. Boldizs Bencén és a Zengő Motorsporton kívül Michelisz Norbertre és Tassi Attilára, a Hyundai, illetve a Honda magyar versenyzőjére is érdemes lesz figyelni. A magyar érdekeltségek mellett pedig magyar helyszín is lesz a naptárban: a bajnokság augusztus 20-22. között látogat el a Hungaroringre.

Két évvel ezelőtt a Vezess is készített interjú Rob Huff-fal, ami az alábbi linkre kattintva olvasható el: