Egy XXII. kerületi telephelyről lopta el a cég kisteherautóját az egyik ott dolgozó férfi – adta hírül a Police.hu-n a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A lakatot is leszedte a kapuról, és úgy hajtott ki az autóval az udvarról, de előtte egy több mint egymillió forint értékű szerszámgépet is felpakolt a kocsi platójára. A tulajdonos nagyon meglepődött, amikor egy vasárnap délután nem találta a telephelyen leparkolt autót és azt az alkalmazottat, akit megkért, hogy a hétvégén vigyázzon a telephelyen tárolt értékekre.

A fővárosi rendőrök viszont megtalálták az eltulajdonított gépjármű mellett a feltételezett elkövetőket is: a 28 éves K. Roland budapesti lakost, illetve társait, a 19 éves L. Mihály dabasi és a 29 éves H. Róbert gyáli lakost a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

K. Roland úgy vett részt az akcióban, hogy volt már a rovásán:

  • ittas járművezetés miatt a Fővárosi Törvényszék és a Budapest Környéki Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja,
  • ittas vagy bódult járművezetés miatt szintén a Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja,
  • míg kábítószerrel való visszaélés miatt a Monori Rendőrkapitányság adott ki elfogatóparancsot ellene.

K. Rolandot egy fővárosi büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték át, míg a 19 éves elkövetőt a rendőrök kihallgatása után őrizetbe vették.

A XXII. Kerületi Rendőrkapitányság nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás megalapozott gyanújával miatt folytat eljárást.

(A nyitókép illusztráció.)