A járványügyi védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásához igazodva a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) április 19-én újraindítja vizsgáztatási, vizsgálati és utánképzési tevékenységeit – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A múlt hónapban bevezetett korlátozásokkal összhangban március 8-án függesztették fel a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáztatási és vizsgálati tevékenységeit a közúti, a vasúti, a hajózási és a drón területen is.

A társaság munkatársai megkezdték a szervezést: első körben a korábban lemondott közlekedési vizsgákat bonyolítják le, az érintett ügyfelek kiértesítése folyamatban van. Ők a leállás előtt beadott jelentkezésük alapján, a már megfizetett díj ellenében vehetnek majd részt az újrainduló vizsgákon, vizsgálatokon és utánképzéseken. A vizsgázók elsődlegesen a képzőszervek útján kapnak tájékoztatást az új időpontokról.

Ott szerveznek vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tudnak teremteni. A részvétel kötelező feltétele az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. A társaság minden helyszínen kézfertőtlenítőt biztosít, a védőtávolság betarthatósága érdekében korlátozza az egyszerre vizsgázók számát. A veszélyhelyzetre tekintettel rugalmasan kezelik akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, és ilyen esetben ingyenesen biztosítanak új időpontot.