A Budapesti Rendőr-főkapitányság március 23-án és 24-én a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében újabb célzott ellenőrzést hajtott végre a buszsávokat szabálytalanul használó autósok kiszűrésére.

A közlekedési akció alatt 24 esetben szabtak ki helyszíni bírságot a buszsávban való szabálytalan közlekedés, három esetben pedig az ugyanitt történő szabálytalan megállás miatt. Több szabálysértés egyidejű elkövetése miatt két emberrel szemben tettek feljelentést a rendőrök.

A rendőrök más jogsértések észlelésekor is intézkedtek, mint például a tilos jelzésen való áthaladás, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon, vagy a kerékpársávon történő megállás. Ezen jogsértések miatt összesen kilenc helyszíni bírságot és három közigazgatási bírságot szabtak ki, két járművezetőt feljelentettek, továbbá egy embert előállítottak bűncselekmény gyanúja miatt.

A Fővárosi Rendészeti Igazgatóság munkatársai szabálytalan várakozás miatt szintén több esetben intézkedtek, amelynek során helyszíni bírságot szabtak ki, illetve szóbeli figyelmeztetés és gépjármű-elszállítás is történt.