A Citroën prémium társmárkája, a DS február elején leplezte le a DS 4-est. A különleges esztétikai és támogató technológiai megoldásokat felvonultató autót eredetileg háromféle kivitelben mutatta be gyártója, most pedig itt a negyedik: a La Première széria. Az időben és példányszámban egyaránt korlátozottan elérhető kivitel a típus piaci bevezetését kíséri, és ennek megfelelően különösen gazdag felszereltséget kínál.

Dívaként nyit a francia prémium crossover 1
Dívaként nyit a francia prémium crossover 2

Dívaként nyit a francia prémium crossover

Dívaként nyit a francia prémium crossover 14
Dívaként nyit a francia prémium crossover 15
Dívaként nyit a francia prémium crossover 16
Dívaként nyit a francia prémium crossover 17
Dívaként nyit a francia prémium crossover 18
Dívaként nyit a francia prémium crossover 19
Dívaként nyit a francia prémium crossover 20
Dívaként nyit a francia prémium crossover 21
Dívaként nyit a francia prémium crossover 22
Dívaként nyit a francia prémium crossover 23
Dívaként nyit a francia prémium crossover 24
Fotó megosztása:

A speciális szürke vagy gyöngyházfehér fényezéssel kínált autón nem csak a fekete tetőlemez teremt kontrasztot. A hűtőmaszk, az oldalsó küszöb és a 19 colos keréktárcsák betétei, az oldalsó ablakfelület kerete, valamint a tükörház és a C-oszlop nyílhegy alakú betétje is sötét kidolgozást kapott. A hátsó lámpatestek sötétítettek, közöttük fekete sáv teremt vizuális egységet. A motorházfedélen exkluzív 1-es embléma hirdeti a bevezető szériát.

Az utastérben szinte minden felületet barna bőr borít, az ajtópanelektől a padlókonzolig; a letisztult műszerfal peremén és a hátsó ajtókon barna fadekorációval találkozunk; mindez kézi munka eredménye. Az ülések elöl klimatizáltak és masszázsfunkciósak, háttámlájukat dombornyomott DS logó díszíti.

Dívaként nyit a francia prémium crossover 25

A DS 4 La Première technológiai felszereltsége magától értetődő módon hiánytalan, a 21 colos képátlójú head-up kijelzőtől a padlókonzolon elhelyezett, érintésérzékeny panelről vezérelhető infotainment rendszeren át a mátrix LED fényszórókig; az adaptív lengéscsillapítástól a 2. szintű autonóm vezetési funkciókig.

Felárért napfénytető, 20 colos keréktárcsák, 14 hangszórós, 690 W-os prémium audiorendszer és éjjellátó technológia is rendelhető. A limitált kiadás plug-in hibrid vagy benzines hajtáslánccal rendelhető; előbbi 225, utóbbi 180 vagy 225 lóerős lehet.

Dívaként nyit a francia prémium crossover 26