A Hyundai és a Kia közösen fejlesztette ki azt az E-GMP platformot, amely kifejezetten és (jelenlegi ismereteink szerint) kizárólag akkumulátoros elektromos járművek alapjául szolgálhat. A konszernfőnök Hyundai már bemutatta első típusát, amely erre a padlóra épül, most pedig a Kián a sor, hogy elkészítse a maga villanyautóját: az EV6-ost.

Tisztán elektromos crossover a Kiától 1
Tisztán elektromos crossover a Kiától 2

Tisztán elektromos crossover a Kiától

Tisztán elektromos crossover a Kiától 8
Tisztán elektromos crossover a Kiától 9
Tisztán elektromos crossover a Kiától 10
Tisztán elektromos crossover a Kiától 11
Tisztán elektromos crossover a Kiától 12
Fotó megosztása:

A név a jelenleginél egyszerűbben követhető, bár kevésbé fantáziadús típusjelzési rendszert vezet be. Nem tudjuk ugyanakkor, hogy a tradicionális modelleket is átkeresztelik-e betű-szám kombinációkra – gyaníthatóan igen, hiszen más piacokon már elindult ez a folyamat.

Azt sem tudjuk, hogy az EV (electric vehicle, azaz elektromos jármű) után biggyesztett szám mekkora tartományban mozoghat.

Tisztán elektromos crossover a Kiától 13

Logikus feltételezés, hogy egy számjegyű címkékre korlátozza magát a Kia; ebben az esetben az EV6 egy középkategóriás szabadidőjármű lehet (pont, mint a Hyundai Ioniq 5), helyet hagyva a csúcson legalább egy még nagyobb crossover modellnek, és esetleg egy zászlóshajó szedánnak (mint például a K8).

Hogy mik jönnek még, arról egyelőre nincsenek információk. Az azonban biztos, hogy az EV6 2021 első negyedévében – azaz március végéig – teljes valójában bemutatkozik.

Tisztán elektromos crossover a Kiától 14

Ugyanazok a rombuszminták tűnnek fel a faron, mint amik a Kia K8 szedánt díszítik

Három nyúlfarknyi videót is közzétett közelgő újdonságáról a Kia; ezeket ide kattintva nézheted meg.