A Kia megújult márkaidentitását képviseli a K8 szedán, és ezzel a formanyelvvel együtt tudunk élni: kifejezetten elegáns és dinamikus, ha nem is teljesen eredeti a dizájn. Még a hűtőmaszk ismerős – de itt keret nélkül kivitelezett – motívumát is sikeresen ültették át ebbe az új korba, amely egyébként már nem tigrisorrokkal, hanem rombuszokkal operál.

Rombuszmintás luxuscirkáló 1
Rombuszmintás luxuscirkáló 2

Rombuszmintás luxuscirkáló

Rombuszmintás luxuscirkáló 8
Rombuszmintás luxuscirkáló 9
Rombuszmintás luxuscirkáló 10
Rombuszmintás luxuscirkáló 11
Rombuszmintás luxuscirkáló 12
Fotó megosztása:

A hűtőmaszk, a nappali fények, az örvényléscsökkentő elemek, a beltérben az ajtókárpit, a műszerfalbetét és az ülésmemória nyomógombjai mind ezt a rombusz formát követik – egy kicsit sok, de valamivel csak le kellett tennie a névjegyét az asztalra a márkának.

Speciel jobban sikerült elem a padlókonzolból kiemelkedő, döntött panel, amelyen a sebességváltó programválasztó szerveit és egyéb menetszabályozó kapcsolókat találunk; fontos, hogy a klímavezérlés és az audiorendszer kezelésére, valamint a főbb funkciók közvetlen elérésére dedikált gombokat találunk a középkonzolon.

Rombuszmintás luxuscirkáló 13

A kormánykerék kéttónusú kivitele igényes munka, ahogy az egyetlen, ívelt egységbe foglalt, digitális műszeregység és központi érintőképernyő (mindkettő 12 colos képátlóval) is impozáns. Az audiorendszert a Meridian szállítja, 14 hangszórós.

Az 5015 mm hosszú szedánról később további információkra számítunk – például jó volna tudni, hogy mi hajtja -; az autó világpremierjére még az év vége előtt sor kerül.

Rombuszmintás luxuscirkáló 14