2015-ben a dél-angliai Combe Martin településén vett egy házat Sue Pile, ám nem számolt azzal, hogy a következő éveik építkezésekről és a biztosítótársaságokkal folytatott harcokról szólnak majd.

A család otthonáról elmondható, hogy nagy az átmenő forgalom: szerencsére egy sofőr sem tudott keresztülhajtani a házon, de az tény, hogy az utóbbi hat évben 21-szer csapódott otthonukba jármű – a legutóbbi éppen csütörtökön.

Hat év alatt 21-szer csapódott autó ugyanabba a házba 1

“A legtöbb baleset kisebb, de voltak komolyabbak is: egy BMW 2017-ben eltalálta a házat, és egy másik autó keresztülhajtott a kertünkön 2018-ban. Egyszer egy traktor verte ki az ablakunkat, és több kocsi is nekiment már a házunk elejének” – mesélték az ott élők, akik aggódnak testi épségükért.

Hat év alatt 21-szer csapódott autó ugyanabba a házba 2

Panaszaikkal fordultak már a helyi hatóságokhoz is, kérve, hogy tegyék biztonságosabbá az utakat, mielőtt valaki meghal. Változás nemigen történt ezen a téren, ellenben a lakásbiztosításuk összege megháromszorozódott már az első évben.

A környéken egyébként több házzal is előfordult hasonló eset, ezért sokan saját kezükbe vették az irányítást: betontömbökkel barikádozták el házukat, hogy ne tegyenek benne kárt az útról lesodródó autósok. Ez állította meg a legutóbbi incidens okozóját is. “A félelem, hogy egy nap arra ébredek, hogy már megint nekimentek a háznak, és valaki nincs jól, az leírhatatlan” – mondta a tulajdonos, aki úgy gondolja, hiába szeretne egy nap majd elköltözni, ezen balesetek miatt eladhatatlanná válik háza.