Malajziában 20 főre korlátozták a vendégek számát rendezvényeken, vasárnap azonban az ifjú pár kiült a maláj fővárostól délre fekvő Putrajaya hatalmas kormányépülete elé és onnan üdvözölte az esküvőre autóval érkező és előttük lassan elhaladó vendégeket, akik a zárt gépkocsiablakok mögül köszönthették őket – írja a BBC-re hivatkozva az MTI.

A férj, aki egy befolyásos politikus, Tengku Adnan volt miniszter fia, vasárnap ünnepelte születésnapját is. „Nagyon megtisztelő. Köszönjük, hogy megértették és tartották magukat az áthajtásos részvételt előíró rendelkezésekhez és nem szálltak ki autóikból” – írta az ifjú férj Facebook-oldalán, fényképeket is megosztva az esküvőről.

Alhamdulillah acara akad nikah anakanda saya Tengku Muhammed Hafiz dan Oceane Alagia telah berjalan lancar pagi tadi....

Közzétette: Tengku Adnan Tengku Mansor – 2020. december 19., szombat

Három órán át tartott, amíg elhaladt a fiatalok előtt az összes vendég, akik nemcsak egy integetésnek örülhettek, hanem ebéddel is megvendégelték őket: az összecsomagolt ételeket a gépkocsik ablakain keresztül vették át, és azonnal továbbhajtottak.

Az ünneplést egy nappal az előtt tartották, hogy a politikus örömapát korrupció miatt pénzbüntetésre és 12 havi börtönre ítélték. 

Malajzia az új típusú koronavírus-járvány második hullámával küzd, az országban eddig több mint 92 ezer azonosított fertőzést jegyeztek és több mint 430-an haltak meg a betegségben és szövődményeiben.